На Тернопільщині відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету. Учасники заходу під головуванням очільника комітету Андрія Павелка працювали над подальшими напрямами співпраці з регіоном та обговорили низку проблем, які стосуються області.

Перед засіданням представники комітету побували в Байковецькій об’єднаній територіальній громаді, де пересвідчилися, що реформа децентралізації якісно змінює громаду та покращує життя її мешканців. Також вони побували на двох підприємствах — СЕ «Борднетце — Україна» та MOST-Україна й відвідали кінний клуб BAYKOV, який нині активно розвиває свою діяльність.

На порядку денному стояло кілька важливих питань. Це наповнення місцевих бюджетів за умов бюджетної децентралізації, розвиток транспортної інфраструктури, охорони здоров’я та зимових видів спорту.

За словами голови бюджетного комітету Андрія Павелка, Тернопільщина — прогресивний регіон, який протягом останніх трьох років стрімко розвивається та в багатьох рейтингах посідає передові позиції. Це, передовсім, стосується реформи децентралізації. «Область має можливість залучати значні фінансові ресурси для розвитку інфраструктури та покращувати соціальну сферу, створювати комфортні умови для жителів краю. І те, що ми на Тернопільщині, це дуже дієво, адже, перебуваючи безпосередньо в регіоні, є можливість краще познайомитися з його проблематикою та перевагами», — зазначив Андрій Павелко.

За словами, голови Тернопільської ОДА Степана Барни, область активно рухається вперед, обравши для себе кілька пріоритетних напрямів. «Працюємо над відновленням та розвитком спиртової галузі, адже в області є десять спиртозаводів, — наголосив він. — Будуємо нові дороги. Цьогоріч Тернопільщина отримає кошти в рамках програми Go Highway. Також працюємо над підвищенням зайнятості населення на селі, в тому числі, й завдяки створенню кооперативів». Протягом останніх двох років місцеві бюджети в області зросли в 2,5 разу, додав він, а це разом із залученням державних коштів дозволяє вкладати ресурси в соціально-економічний розвиток краю.

«Серед пріоритетів роботи комітету на 2018 рік, — констатував Андрій Павелко, — економічне зростання, посилення обороноздатності, будівництво доріг, децентралізація та розвиток людського капіталу».

Тернопільська область.