Депутати Миколаївської міськради погодили перехід 27 навчальних закладів на автономну систему приготування їжі. Передбачається, що зробити вони це зможуть з 1 червня. Це питання обговорювалося на засіданні постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту.

— 25 дитячих садків, муніципальний колегіум ім. В. Чайки та спеціалізований навчально-виховний комплекс готові відмовитися від централізованого приготування сніданків та обідів і відкрити у себе ставки бухгалтерів та кухарів, які б і готували для дітей, — повідомила заступник начальника управління освіти Олена Зав’ялова.

Депутати зазначили, що деякі навчальні заклади два роки чекали дозволу на перехід на автономну систему приготування їжі, оскільки раніше завідувачі садків не несли відповідальність і не могли впливати на якість продуктів і приготування їжі.

Заступник начальника управління освіти зазначила, що на сьогодні всього 10 дитсадків в Миколаєві самостійно ведуть бухгалтерський облік, годують своїх вихованців. І роблять це успішно.

Миколаївська область.

Фото автора.