У Національному університеті «Острозька академія» планується видати повне зібрання творів Уласа Самчука, серед яких — трилогії «Волинь» та «Ост», ранні романи «Саботаж УВО», «Кулак», «Гори говорять», «Марія», «Сонце із Заходу», пізні романи «Юність Василя Шеремети», «Чого не гоїть огонь», «На твердій землі», мемуари «Мої границі», «На білому коні», «На коні вороному», «П’ять по дванадцятій», «Плянета Ді-Пі», новели і публіцистика, листи, щоденник тощо.
Саме Острозькій академії як провідному центру української духовності та патріотизму родина Соколиків — представники української діаспори у Канаді і єдині розпорядники спадщини Уласа Самчука — надала ексклюзивне право перевидавати твори прозаїка для широкого кола читачів в Україні. Так, до сторіччя з дня народження Уласа Самчука редакційно-видавничим відділом вишу було надруковано трилогію письменника «Волинь», яка є дуже популярною серед читачів, спогади і враження Уласа Самчука у двох частинах, що охоплюють період Другої світової війни, — «На білому коні», «На коні вороному». До 105-ї річниці від дня народження видатного письменника побачила світ збірка творів Уласа Самчука «Марія», «Віднайдений рай» та «Чого не гоїть огонь». Минулого року видали твори «Плянета Ді-Пі» та «П’ять по дванадцятій».
Також уже кілька років поспіль за підтримки родини Соколиків в Острозькій академії проводять всеукраїнські конкурси серед студентської та учнівської молоді, присвячені творчості цього видатного письменника.

Острог Рівненської області.