Одеса:

Новий вид покарання для неплатників аліментів — суспільно корисні роботи — запроваджено в Ізмаїлі. Батьки, які не беруть участі в утриманні своєї дитини, будуть примусово працевлаштовані за рішенням суду на комунальні підприємства міста — в «Житлосервіс», водоканал або ритуальну службу.

 

Нагадаємо, з 6 лютого поточного року набув чинності відповідний закон, який передбачає новий вид покарання — суспільно корисні роботи. Це має бути некваліфікована праця, яка обов’язково оплачується. Організувати ці роботи зобов’язали органи місцевого самоврядування. Виконком Ізмаїльської міськради вже визначив перелік комунальних підприємств, на які будуть працевлаштовані злісні неплатники аліментів.
 
«Ми запропонуємо роботу, що не вимагає спеціальної підготовки, — прибирання парків, цвинтарів, озеленення, фарбування тощо», — уточнив міський голова Андрій Абрамченко.
 
Згідно із законом аліментники, які понад півроку не платили за утримання дитини, повинні відпрацювати від 120 до 240 годин у розрахунку не більш як 8 годин на день. Потім їхня зарплата перераховується виконавчій службі, яка справедливо розподіляє ці гроші між робітником і родиною, де виховується дитина.
 
За ухилення від виконання суспільно корисних робіт порушнику загрожують 15 діб арешту.