Українська громада Сіднея за підтримки Посольства України в Австралії провела в столиці країни презентацію вишиванок із приватних колекцій українських австралійців (на знімку). Захід відбувся у загальнонаціональний День гармонії, 21 березня, у залі Національної галереї Австралії.

На показ було запрошено понад 40 дипломатів та австралійських політиків. Як повідомляє наше посольство у Facebook, ідейними натхненниками проекту стали голова відділення ім. О. Пчілки Української жіночої організації Нового Південного Уельсу Христина Бейлі, колекція якою становила основу презентації, та дружина посла України Олена Кулініч, під патронатом котрої відбувався захід.

Українська дипустанова у співпраці з місцевою громадою вже неодноразово презентувала австралійському політикуму і дипломатичному корпусу, акредитованому в Канберрі, наші культурні традиції та елементи національного вбрання, однак фешн-шоу вишиванок такого масштабу було проведено вперше. 

За інформацією посольства, українська діаспора Австралії налічує 38 тисяч осіб. Перші наші земляки оселилися на континенті понад 70 років тому. В травні 1949-го вони заснували українську громаду Південної Австралії.

Фото зі сторінки у Facebook Посольства України в Австралії.