КИЇВ:

Програму ювілейних заходів анонсував на вчорашній прес-конференції ректор інституту, народний артист України Олександр Злотник. 
 

Наступної середи в межах ХХІІІ Фестивалю мистецтв «Шевченківський березень» у колонній залі Національної філармонії України 
ім. М. Лисенка відбудеться творчий звіт ансамблів, оркестрів і хорів інституту. Родзинкою вечора буде виконання концерту для фортепіано з оркестром Генріха Бабинського, який уперше прозвучав з нагоди відкриття Київської консерваторії далекого 1913 року.

Київський інститут музики ім. Р. М. Глієра вважають одним із найстаріших у країні навчальних закладів (нині йому — 150 років), орієнтованих на професійну підготовку музикантів-виконавців. Серед його випускників є не тільки сучасні зірки естрадної та оперної сцени, музиканти й автори відомих творів, а й такі класики нашої композиторської школи, як Левко Ревуцький, Пилип Козицький, Георгій і Платон Майбороди. Свого часу тут навчався і всесвітньо відомий піаніст Володимир Горовиць. Не випадково колектив інституту 1995 року заснував Міжнародний конкурс молодих виконавців в пам’ять про нього. Незабаром до Києва з’їдуться юні віртуози з 5 країн. ХІІ Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця триватиме 18—25 квітня і завершиться концертом переможців у Національній філармонії.