Волинському краєзнавчому музею передали прапор роти поліції особливого призначення «Світязь», який пройшов через сумнозвісний Іловайський котел. Цю почесну місію за дорученням ветеранів «Світязя» здійснив боєць підрозділу Андрій Квач.

На знімку: Андрій Квач зі збереженим ним прапором роти «Світязь».

Фото з сайту «Музейний простір Волині».

Знамено, яке стало тепер історичною реліквією, було вперше розгорнуто 12 липня 2014 року — у день, коли особовий склад роти «Світязь» приніс присягу на вірність Україні. Вже 13 серпня підрозділ вирушив у зону АТО.
Під час боїв за Іловайськ броньований автомобіль підрозділу було знищено ворогом. Прапор, який перебував у ньому, вцілів, його витягнув Андрій Квач. Боєць заховав дорогоцінне полотнище під одяг.
У полоні чоловіка двічі обшукували вороги, але прапор так і не знайшли.
Стяг перебував на тілі українського захисника до часу його звільнення. Так, ризикуючи власним життям, Андрій Квач врятував бойове знамено підрозділу «Світязь», який нині продовжує виконувати завдання у зоні АТО. Відтепер прапор можуть побачити відвідувачі Волинського краєзнавчого музею у спеціально розгорнутій виставці, присвяченій боротьбі українських воїнів за незалежність держави.

Волинська область.