Незабаром, уже 8 квітня, святкуватимемо Світле Христове Воскресіння. Оскільки для цього свята передбачено офіційний вихідний, відпочиватимемо з 7 по 9 квітня включно. У столиці подбали про те, щоб наше дозвілля було насиченим і пізнавальним.

Звісно ж, із цієї нагоди в усіх православних і греко-католицьких храмах України проведуть урочисті Богослужіння. Також у Києві на Софійській площі 5 квітня стартує Всеукраїнський фестиваль писанки. Встановлять великодні мегаписанки, виконані в традиційному стилі з використанням орнаментів та візерунків, які будуть пов’язані з різними регіонами України. Цього разу на Софійській площі з’являться й нові об’єкти — великодні зайчики. Крім того, проводитимуть різні конкурси, такі як «Народна писанка». Організатори запевняють, що на відвідувачів чекає ще багато різних сюрпризів.
У самому ж Національному заповіднику «Софія Київська» в квітні відбудеться виставка «Страсті по Юрію». Тут будуть представлені копії стінопису дерев’яних церков Галичини і Закарпаття із зібрання родини художника Юрія Химича та фондів заповідника.
Напередодні свята в Українському домі відбудеться Всеукраїнський благодійний великодній ярмарок. Тут можна буде придбати паски, рушники, кошики та писанки. Продукцію представлять різні культурні центри, народні майстри, підприємства харчової промисловості та сувенірні магазини. В «Благодійній майстерні», яка діятиме на території ярмарку, кожен зможе з допомогою майстрів освоїти ази українських ремесел.
У «Пирогові» у святкові дні вируватиме Весняний великодній ярмарок народного мистецтва та ремесел. Тут відвідувачі зможуть ознайомитися з роботами відомих гончарів Опішні, Василькова, Косова, Волині, вишивальниць із Богуслава, різьбярів з Чернігівщини, Івано-Франківщини. А фольклорні колективи виконають українські пісні, якими зможуть насолодитися гості ярмарку. Крім того, на початку тижня після Великодня в Пирогові влаштують Обливаний понеділок зі святковою Літургією, хресним ходом та веснянками.
Святкові гуляння відбудуться на ВДНГ, в парку «Феофанія», а також у парку «Київська Русь».