Так заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур каже про публіку з міст Донбасу. Чотири концерти відпрацював академічний народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм у Краматорську і Покровську Донецької та Сватовому Луганської області.

«Скрізь були повні зали глядачів, і я, маючи досвід відчуття залу, скажу — там точно так реагують люди на патріотичні речі, як і в Чернігові. І не тільки на гімн, а й на «Червону калину», на наші обробки народних пісень», — розповідає Володимир Коцур. Він дістає та показує грамоти і подяки від тамтешніх органів влади, картину «Українка», подаровану дівчиною Анею у Сватовому, і каже, що колектив із радістю ще поїде на Донбас, якщо тільки випаде така нагода.
Найбільше сподобався хористам виступ перед українськими воїнами. Володимир Коцур каже: «Ми виступали в якомусь спортзалі, але обстановку не дуже помічали — таке було емоційне піднесення, настільки ми були на одній хвилі з хлопцями, які воюють за Україну».
Ця поїздка хору та Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М. Коцюбинського відбувалася в рамках програми «Український Донбас». Керівник делегації з Чернігівщини — директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної держадміністрації Олександр Левочко підписав меморандуми про співпрацю з керівниками органів місцевої влади Донбасу.

Фото надано департаментом культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА.