Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що сьогодні в Дніпропетровській області загальна кількість виконавчих документів з оплати аліментів становить 61 тисячу. Про це стало відомо на прес-конференції в ІА «Міст-Дніпро».

«Один із ключових заходів, який провели в рамках візиту до Дніпропетровської області, — це засідання регіонального штабу щодо стягнення заборгованості зі сплати аліментів. На сьогодні це велика проблема для всієї України загалом. Понад 600 тисяч дітей є жертвами економічного насильства з боку їхніх безвідповідальних батьків. 6 лютого 2018 року набув чинності закон, який запровадив жорсткі санкції до тих осіб, які ухиляються від сплати аліментів. Ми одержали інструмент у вигляді тих санкцій, які ми зараз можемо застосовувати до злісних неплатників, серед яких: заборона виїзду за кордон, заборона керування транспортним засобом, заборона полювання, заборона користування зброєю або притягнення до громадсько-корисних робіт», — зазначив міністр.
Павло Петренко повідомив також, що Мін’юст пропонує щорічно автоматично підвищувати розмір аліментів у разі їх несплати. «Якщо заборгованість становить більше року, сума збільшується на 30%, більше 2-х років — на 50% і більше 3-х років — на 100%», — повідомив він.