Незвична і давно очікувана в Луцьку виставка «Заповідаємо вам небо» відкрилася в фойє Волинського обласного академічного театру ляльок. Організував її місцевий клуб авіалюбителів «Овал» з нагоди 70-річчя від часу дислокації в Луцьку 806-го авіаційного полку і 76-річчя від часу заснування цього військового підрозділу, який відзначився під час визволення Донбасу, Криму, Молдови, Румунії... З 1948-го ця авіачастина дислокувалася в Луцьку, а в 2004 році наказом Президента України була розформована. Але тут живуть ветерани, живе пам’ять про цей легендарний підрозділ. На відкриття прийшло багато колишніх військових і цивільних льотчиків, їхні дружини та діти.
Присутні оплесками привітали командирів 806-го авіаполку — полковників у відставці Олександра Мурзіна, під командуванням якого полк першим у незалежній Україні складав присягу на вірність українському народу, а також Бориса Баранова, якому випала сумна честь 28 квітня 2004 року «закривати» полк і передавати його бойовий прапор на зберігання в музей.
Було продемонстровано фільм, відзнятий московськими документалістами в 1970 році про авіаторів 806-го полку, одного з найкращих тоді підрозділів у Збройних силах СРСР, їхні бойові навчання, будні. Для широкого загалу ця стрічка демонструвалася вперше. Присутні в залі впізнавали на екрані себе і своїх рідних та знайомих. На жаль, час забрав багатьох із них в інші світи. У стрічці ж вони ще молоді, сильні, красиві і впевнені в собі. Після завершення фільму зал стоячи аплодував його героям і творцям фільму.
Пам’ять про своїх побратимів зберігає й організація ветеранів полку, яку очолює майор у відставці Георгій Швецов. У своєму виступі він висловив сподівання, що військові льотчики ще повернуться в Луцьк, оскільки тут збережено бетонну злітну смугу й усе аеродромне навігаційне та світлове обладнання. Останніми роками сюди прилітають на бойові навчання льотчики з інших підрозділів. Сприяє цьому й розташований за 60 кілометрів від Луцька Повурський авіаційний полігон.

Волинська область.