Ургентну операційну у Львівській міській дитячій лікарні відремонтували за рахунок благодійників. Тепер вона максимально адаптована і комфортна для маленьких пацієнтів та їхніх лікарів. Адже тут щорічно оперують понад 1,2 тис. дітей, які потребують термінової допомоги, повідомили нашому кореспонденту в прес-службі міськради. Зокрема, канадський лікар пан Тімертей інвестував у цю лікарню понад 10 млн грн, також значні суми (загалом понад 2 млн 400 тис. грн) виділили державний банк та один із забудовників.

Ургентна операційна № 3 міської дитячої клінічної лікарні призначена для проведення невідкладних операційних втручань дітям із гнійно-запальними захворюваннями черевної порожнини (апендицит, перитоніт), травматичними ушкодженнями органів черевної порожнини, а також для термінових ЛОР-операцій.
Головний лікар Дмитро Квіт розповів: «Окрім сучасного обладнання дуже важливим є ще й відповідне облаштування приміщення, де виконують операції. Бо це безпека, зручність та комфорт і для пацієнта, і для лікарів».
Капітальний ремонт та реконструкція тривали впродовж трьох місяців і стали в майже 700 тис. грн.
Загалом у міській дитячій клінічній лікарні функціонують 10 операційних. Торік за позабюджетні кошти було відремонтовано операційний блок для проведення лапароскопій, а цьогоріч заплановано ремонт іще однієї операційної в рамках реалізації проекту громадського бюджету Львова «Найкраща операційна для найменших пацієнтів».
За два останні роки для міської дитячої клінічної лікарні придбано обладнання і проведено ремонтів та реконструкцій на загальну суму понад 27 млн грн.

Фото надано прес-службою Львівської міської ради.