Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі. 3 квітня.
«Ювентус» (Італія, Турин) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:3. Голи: Роналду, 3, 64, Марсело, 72.
«Ювентус»: Буффон, Де Шильо, Бардзальї, К’єлліні, Асамоа (Манджукич, 69), Бентанкур, Гедіра (Куадрадо, 75), Коста (Матюйді, 69), Дібала, Алекс Сандро, Ігуаїн. Тренер — Массіміліано Аллегрі.
«Реал»: Навас, Карвагаль, Рамос, Варан, Марсело, Кроос, Каземіро, Модрич (Ковачич, 82), Іско (Асенсіо, 75), Бензема (Васкес, 59), Роналду. Тренер — Зінедін Зідан.
Вилучено Дібалу, 66 (друге попередження).
Рефері — Джюнейт Чакир (Туреччина).
Турин. «Альянц Стадіум».  40 849 глядачів. 9 градусів. Дощ.
Із минулорічного фіналу Ліги чемпіонів збігло рівно 9 місяців, але розстановка сил у парі «Ювентус» — «Реал» абсолютно не змінилася. І тоді, і тепер «вершкові» розгромили «Стару Синьйору», примусивши Турин поринути в зажуру. Різниця лише в тому, що в кардіффському матчі італійцям вдалося забити один м’яч. Тепер удома вони не зробили навіть цього. Три м’ячі у ворота бідолаги Буффона, власне, знищили інтригу в цій дуелі.
Гнобителем господарів став Роналду, котрий зробив дубль. Другий м’яч він забив чудовим ударом через себе в падінні в середині другого тайму. І повністю деморалізував суперника. Через кілька хвилин «Юве» залишився в меншості — видалили Дібалу, в якого просто не витримали нерви.
Вдесятьох туринці не мали жодних шансів на порятунок. «Реал» незабаром забив утретє, а потім кілька разів відверто пробачив італійцям. Все-таки королівський клуб — це інший рівень. Причому різниця між ним і «Ювентусом» настільки велика, що Зідан зможе дозволити собі виставити на матч у відповідь (11 квітня) не основний склад.

***

«Севілья» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 1:2. Голи: Сарабія, 31, Навас, 37 (автогол), Алькантара, 68.
«Севілья»: Сорія, Навас, К’яєр, Ленгле, Ескудеро, Нзонзі, Пісарро, Сарабія, Васкес, Корреа (Рамірес, 79), Бен Йєддер (Муріель, 80). Тренер — Вінченцо Монтелла.
«Баварія»: Ульрайг, Кімміг, Боатенг, Гуммельс, Бернат (Рафінья, 46), Відаль (Родрігес, 36), Гаві Мартінес, Тіаго, Мюллер, Левандовський, Рібері. Тренер — Юпп Гайнкес.
Рефері — Даніеле Орсато (Італія).
Севілья. «Рамон Санчес Пісхуан». 40 635 глядачів. 18 градусів.
«Севілью» вважали швидше випадковим гостем на цій стадії турніру, але в першому таймі нав’язати боротьбу «Баварії» вона змогла. Господарі діяли гостріше і створили два явні гольові моменти. Один із них Сарабія реалізував. Однак німцям пощастило оперативно відігратися — Гесус Навас невдало блокував удар Рібері, зрізавши м’яч у власні ворота.
На перерву команди пішли за рівного рахунку, а заміни посприяли гостям. Відаль залишив поле вимушено, Бернат — бо не справлявся з Сарабією. З Рафіньєю і Родрігесом «Баварія» зміцнила тили і додала в атаці. Другий тайм був за мюнхенцями, які теж створили два моменти і реалізували тільки один. Алькантара замкнув подачу Рібері. Але у власні ворота «Баварія» не забивала.
Шанси «Севільї» стали примарними. У Мюнхені (11 квітня) іспанцям потрібно забивати мінімум два м’ячі...

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.