З 18 до 25 квітня 2018 року в Києві відбуватиметься XІІ міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця.

Цьогоріч у творчому змаганні візьмуть участь 65 молодих талантів у групі «Горовиць-Дебют» і 19 — у молодшій групі, які представляють Австралію, Китай, Республіку Білорусь, Республіку Молдова та Україну.

Легендарний піаніст Володимир Горовиць.

Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця посідає чільне місце серед культурно-мистецьких акцій, що сприяють інтеграції нашої країни у світовий простір. Це єдиний в Україні конкурс, який з 2004 року є членом Європейської спілки молодіжних музичних конкурсів (EMCY) та Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC), що за своїм статусом прирівнюється до таких організацій, як Олімпійський комітет, ФІФА, ЮНЕСКО, ВОЗ.
Це творче змагання, започатковане 1995-го, вшановує пам’ять нашого славетного співвітчизника, легендарного піаніста Володимира Горовиця, який народився й отримав освіту в Києві.
За роки існування в конкурсних змаганнях взяли участь 1270 молодих музикантів із 35 країн («Горовиць-Дебют», молодша, середня та старша групи). Перемога в Міжнародному конкурсі молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця — це свідчення найвищого рівня виконавської майстерності. Лауреати конкурсу підтверджують це перемогами у визнаних міжнародних творчих змаганнях світу.
Очолює цьогорічне журі професор фортепіанного факультету Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського, заслужений артист України Валерій Козлов, членами журі є відомі серед світової музичної спільноти особистості: Паола Вольпе (Італія), Марія Муравська (Польща), Валіда Расулова-Сук (США), Юстас Дваріонас (Литва), Балаш Соколаї (Угорщина).

Інформацію щодо програми конкурсу дивіться на нашому сайті www.golos.com.ua.
Лариса ГОНЧАРЕНКО.
Фото з відкритих джерел.