Із центральних вулиць Львова можуть зникнути смітники. У міськраді нині працюють над проектом заміни їх на підземні контейнери для збору відходів, заявив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак, повідомили нашому кореспонденту в прес-службі міськради.
«Ми опрацювали ідею підземних контейнерів для сміття. Визначили орієнтовно 10—12 локацій у центральній частині міста, де б їх було доцільно встановити. Хочу зауважити, що це недешево, адже одна локація обійдеться до 600—800 тис. гривень», — пояснив Сергій Бабак.
Однак для цього перевізнику необхідно придбати відповідну техніку, адже наявними у місті сміттєвозами обслуговувати такі майданчики не вдасться. Щоб вкладення окупилися, договір із перевізником треба підписувати одразу на п’ять років. Розпочати роботу із запровадження підземних контейнерів для сміття міська влада планує з 1—2 локацій, де відпрацюють всі моменти, що можуть виникати під час такого способу збору відходів. Найімовірніше, що перші підземні контейнери встановлять на центральній вулиці Львова — проспекті Свободи, бо саме там збирається найбільша кількість туристів.