На Чернігівщині, скажімо, річечка Чибриж, що у Городні, востаннє розливалася... 90 років тому. Тепер же, зазвичай тиха та спокійна, вона вийшла з берегів і затопила центр міста. Міст на вулиці Незалежності тепер — посередині потоку води, переїхати його можна лише автівкою. Затоплено центральний парк і кафе.

Традиційно відрізано від сполучення з областю три села Новгород-Сіверського району — понтонний міст не в змозі впоратися з водою.

Загалом у регіоні у Ріпкинському, Куликівському, Ічнянському, Носівському, Чернігівському районах та в обласному центрі рятувальників лише за добу дев’ять разів залучали для проведення невідкладних робіт з відкачування води в районах підтоплення.

Надавали допомогу населенню 36 чоловік особового складу Управління ДСНС в області, працювало 11 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Як повідомили у ДСНС у Чернігівській області, тривали роботи з відкачування води з території 13 домогосподарств у селі Старий Білоус Чернігівського району. У чотирьох садових товариствах на території Новобілоуської сільської ради Чернігівського району підтоплено ділянки на площі в майже десять гектарів.

Якщо на малих річках вода спала, то в Десні — прибуває: у Чернігові фіксують підвищення рівня води на 20 сантиметрів щодоби.

Чернігівська область.