У книжці «Вклоняємось доземно українському солдату», виданій військовою газетою «Народна армія», зібрано 59 історій про війну. Презентація її відбулася в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Короленка.
Полковник Вадим Мисник, начальник регіонального медіа-центру Міноборони, зазначив: «Це та книга, друкарська фарба якої пахне кров’ю, вона просякнута потом від щоденної роботи простих і водночас великих, мужніх, сміливих чоловіків. Це жива історія, яку вивчатимуть багато поколінь українців».
Офіцер-психолог оперативного командування «Північ», волонтер Альона Сидоренко неодноразово відвідувала бойові точки, зустрічалася з побратимством вояків. І пересвідчилася, наскільки сильний і загартований патріотизм у серцях відважних солдатів України. «Слабкодухих хлопців я не зустрічала, чим дуже пишаюся», — сказала вона. Герой книжки Андрій Нагірний каже: «Я ж і пішов воювати для того, щоб дітям не залишити цієї війни».
На презентацію книги завітав і ветеран АТО, підполковник запасу, командир 13-го мотопіхотного батальйону Ігор Бизган. Він згадав, як наші воїни, не маючи доступу до комп’ютерної техніки, перебуваючи під обстрілами, в умовах воєнних випробувань не залишаються байдужими до читання, а книжки отримують через волонтерів.