Відкрити фестиваль до обласного центру приїхала Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон.
— Жителі області мають чудову можливість більше довідатися про цю країну й долучитися до її культурної спадщини. Цього року зустрічаємо вже 15-ту «Французьку весну», — зазначив перший заступник голови ОДА Олег Кужман під час зустрічі з Ізабель Дюмон.
Фестиваль відкрила виставка робіт фотохудожниці Аделін Кейль «Піднесені у своїй оголеності». На думку майстра, світлини відображають красу форм природного людського тіла — на противагу сфабрикованому образу, який пропагують з екранів телевізорів.
— Приємно, що у Дніпрі люди цікавляться нашою культурою. Була вражена високим рівнем викладання французької у ваших мовних школах, — сказала Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні.
Фестиваль, який триватиме в обласному центрі до 29 квітня, підготував для жителів Дніпропетровщини ще багато цікавого: театральні спектаклі, перегляд кінофільмів, виступи музикантів, дитячі конкурси.