Уже 22 квітня в Києві стартує восьмий за ліком напівмарафон. Як повідомили журналістам представники компанії Run Ukraine, що є організатором заходу, подія відбуватиметься за усіма встановленими міжнародними правилами. Участь у ній цьогоріч зголосилися взяти понад 11 000 бігунів, а загалом кількість учасників з кожним роком зростає.
Організатори також зауважили, що Київський напівмарафон здобув статус Bronze Label IAAF, що є знаком престижу і додатковим стимулом для спортсменів-учасників. Тут буде представлено українську збірну атлетів, серед них — Софія Яремчук, призер минулорічного марафону, яка посіла друге місце, та Дмитро Барановський, чемпіон України й рекордсмен України з марафонського бігу.
Призовий фонд марафону становить 242 тисячі гривень. Переможці в абсолютній категорії отримають по 1500 євро. «Не можна сказати, що це велика сума порівняно з іншими європейськими стартами, але для напівмарафону України це один із найбільших фондів. Люди, які встановлять рекорд на цій трасі, отримають додатково 1000 євро», — розповів Дмитро Черніцький, генеральний менеджер компанії Run Ukraine.
Варто також зазначити, що, крім пропаганди здорового способу життя, організатори фонду збирають кошти на благодійність. Ірина Гуцал, директор Української біржі благодійності, наголосила: «Цілі збору дуже різні. Це допомога передчасно народженим, людям, яким важко дихати, особам з вадами слуху та допомога військовим».
Подбали і про безпеку: під час забігу чергуватимуть 11 карет швидкої допомоги, а також понад 500 волонтерів. Графік перекриття доріг 22 квітня можна дізнатися на сайті kyivhalfmarathon.