У Міжнародний день пам’яток та історичних місць, який святкували 18 квітня, у селі Дернів Кам’янсько-Бузького району урочисто відкрили відреставровану дерев’яну церкву святого Микити. Протягом 2016—2017 років на її реставрацію було витрачено 830 тисяч гривень з обласного та районного бюджетів — про це нашого кореспондента повідомили у прес-службі Львівської обласної ради. У церкві замінили перекриття, відреставрували хрести, замінили вікна, підлогу, понизили рівень ґрунту навколо церкви, а також облаштували новий блискавкозахист.

За словами першого заступника голови Львівської обласної ради Андрія Білоуса, відреставрована церква має стати одним із найцікавіших туристичних об’єктів: «Відновлення історичних пам’яток, які розташовані на території Львівщини, — у пріоритеті. Наш край дуже красивий, з власною історією, має багату історико-культурну спадщину. Він цікавий для туристів, дослідників».
Церква святого Микити у селі Дернів була зведена із соснових брусів в 60-х роках XVII ст. в стилі галицької школи народної архітектури та належить до пам’яток архітектури національного значення. Загалом на заході України є понад 400 дерев’яних пам’яток, кожна з яких має свою історію.

Фото прес-служби Львівської обласної ради.