На засіданні Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони депутати «опрацювали» скандальну статтю про закупівлі у польської компанії БМП для української армії, опубліковану в «Новом времени».

Нагадаємо, раніше ДК «Укроборонпром» назвав оприлюднену виданням інформацію недостовірною.
На комітеті були присутні заступник міністра оборони Ігор Павловський, відповідальний за держзакупівлі техніки, перший заступник глави «Укроборонпрому» Сергій Омельченко, перший заступник голови СБУ Віталій Маліков і представники польської компанії, яка поставляла БМП, що стали предметом розгляду.
«Відбулося дуже важливе засідання комітету, де докладно розібрали ситуацію публікації в «Новом времени» матеріалу про корупцію при поставках БМП в Україні. Вважаю, що ми надали суспільству вичерпну інформацію про стан цієї справи й далі кожен зможе зробити висновки самостійно», — поінформував Сергій Пашинський. Він повідомив, що ініціював підготовку змін у законодавство, які передбачають відповідальність, у тому числі кримінальну, за поширення неправдивої інформації, яка підриває обороноздатність України.
«Я ініціював введення кримінальної відповідальності за поширення інформації, яка підриває обороноздатність країни. Вважаю, що в умовах гібридної війни інформаційна безпека повинна бути одним із пріоритетів держави. Нам треба вже зараз якимось чином захищатися від масового вкидання фейків та інформаційних атак», — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці. При цьому народний депутат підкреслив, що про жодне кримінальне переслідування журналістів не йдеться.
Секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Винник у свою чергу закликав журналістів дочекатися виходу офіційної стенограми засідання, щоб одержати вичерпну інформацію про контракт із Польщею на поставку БМП в українську армію. Він підтвердив інформацію про те, що польська компанія Wtorplast має намір подати позов на видання «Новое время».