У Верховній Раді презентували документальний фільм «Невидимий батальйон» про долю жінок-військовослужбовців. Відкриваючи захід, продюсер стрічки Марія Берлінська подякувала українським героїням.
 

М. Берлінська зазначила, що під час показу першого документального фільму про українських ветеранок в українському парламенті присутні героїні, чиї історії лягли в основу стрічки. «Саме звідси ми вирушаємо у великий тур Північною Америкою», — сказала продюсер фільму та наголосила, що представлення України за кордоном є надзвичайно важливим елементом битви в інформаційній війні, «яку ми скоро почнемо вигравати завдяки саме таким фільмам, саме таким справжнім, чесним та сильним героїням і героям».

Одна з героїнь фільму Андріана Сусак під час презентації зауважила, що вона є добровольцем батальйону «Айдар». А. Сусак зазначила, що у фільмі її історія розповідає про бойовий шлях, який розпочався у 2014 році, коли народ і добровольці, які поїхали з Майдану, стояли пліч-о-пліч і коли народ допоміг вижити і зберегти державу. «Я чесна перед своїм народом, я чесна перед своїми батьками, я чесна перед Богом і перед камерою у фільмі я теж була чесна. Я вважаю, що чесність, правда і людяність можуть врятувати нашу націю і нашу Україну», — наголосила доброволець батальйону «Айдар».

Юлія Матвієнко, військовослужбовець, героїня фільму «Невидимий батальйон», розповіла, що 2014 року була волонтером, як багато хто в нашій країні, відроджувала армію, яка зупинила тоді російську агресію. «А потім я втомилася хоронити, і все, що я роблю, — це заради того, щоб нашим хлопцям, які зараз там і спостерігають за нами, не було соромно дивитися в очі», — наголосила Ю. Матвієнко і додала, що вірить у те, що полеглі герої захищають тих, хто зараз на лінії вогню.

Оксана Іванців, продюсер фільму «Невидимий батальйон», під час презентації зауважила, що стрічка збирає небайдужих. Вона поінформувала, що історію про долю жінок-військовослужбовців уже побачили в різних містах України: Дніпрі, Полтаві, Маріуполі, Києві, Львові, а також за кордоном — у Кельні, Берліні, Мілані та буквально кілька днів тому в Шанхаї. О. Іванців наголосила, що кожного разу перегляд цього фільму викликає надзвичайно сильні емоції глядачів.

Перед переглядом організатори розповіли, що стрічку презентують у Торонто і Вашингтоні, де героїні фільму зустрінуться з парламентаріями, дипломатами, послами, журналістами та українською діаспорою.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.