Десант працівників ДП «Овруцьке спеціалізоване лісове господарство» та учнів двох шкіл міста Овруч, тільки-но зійшов сніг, вирушив прибирати сміття. 

«На навколишній ліс дивитися було боляче, — каже директор спецлісгоспу Олександр Шевчук. — Купи пластику, скла, бляшанок та іншого непотребу». Лісгосп забезпечив усіх гумовими рукавицями, поліетиленовими мішками, транспортом. За один день лісівники та діти прибрали 18 км узбіччя траси і вивезли три КрАЗи сміття. І що ж? Через два тижні все набуло попереднього вигляду. Причина проста. Цей лісгосп господарює в лісах навколо пункту пропуску «Виступовичі» на кордоні з Білоруссю. Тут велике скупчення транспорту і людей.
Керівництво Овруцького спецлісгоспу неодноразово зверталося до місцевих органів влади з проханням встановити контейнери для сміття. Траса пролягає територією Руднянської сільради, яка має фінансові можливості встановити сміттєзбірники, організувати вивезення відходів хоча б раз на тиждень. Однак, як стверджує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства, реакції поки що немає.