Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович у понеділок зустрілася в Ужгороді з головою ОДА Геннадієм Москалем (на знімку), щоб від першої особи отримати інформацію про економічне та суспільно-політичне становище Закарпаття.

— Закарпаття дуже вирізняється на тлі інших регіонів України, — наголосив очільник краю. — Воно має й історичну, і географічну, і міжетнічну специфіку, яку обов’язково слід враховувати. Деякі речі, що спокійно сприймаються в інших областях (йдеться насамперед про міжетнічні відносини), тут слід просувати з особливою делікатністю, інакше можна посваритися з сусідами й зайти в глухий кут, із якого буде дуже важко вибратися...
— США, як мультинаціональна країна, дуже тонко відчуває, як органам влади потрібно діяти в таких ситуаціях, — зазначила Марі Йованович. — Ми підтримуємо Україну в її євроатлантичних устремліннях, уважно стежимо за ситуацією в крайній західній області України, що межує з Євросоюзом, а думка керівника краю становить для нас особливий інтерес.
Після офіційної частини Г. Москаль провів для пані посла коротеньку екскурсію будівлею облдержадміністрації, розповів історію зведення цієї шестиповерхової споруди, покатав її на унікальному ліфті патерностер, а потім показав квітучі сакури і писанкові дерева на площі Народній.
— Ужгород — дуже красиве місто, і я обов’язково приїду сюди зі своєю родиною ще раз, — пообіцяла наприкінці зустрічі Марі Йованович.

Василь НИТКА.
Фото надано прес-службою ОДА.