Кожен непленарний тиждень народний депутат України від фракції Радикальної партії Сергій Рибалка їздить по найвіддаленішим селам Дніпропетровщини, щоб дізнатися проблеми місцевих жителів і надати їм необхідну допомогу (на знімку).

За словами народного обранця, в основному люди скаржаться на відсутність доріг і освітлення, непідйомну ціну на газ, низькі закупівельні ціни на молоко, неможливість учасникам АТО отримати землю за законом, а також низьку якість і недоступність ліків.
«Під час спілкування з жителями сіл Багате і Личкове до мене підійшов хворий на цукровий діабет Володимир Медяна. Він поскаржився, що ліки, якими забезпечує його уряд, призводять до того, що він впадає в кому. А це загрожує його життю. Я вже не говорю про хворих на онкологічні недуги, які не мають жодної допомоги від держави і змушені лікуватися за власні кошти. Це неприпустимо для будь-якої цивілізованої країни», — заявив Сергій Рибалка.
Він також повідомив, що більшість багатодітних родин у селах Дніпропетровської області, зокрема родина Лідії Даниловської, не мають змоги сплачувати високу ціну за газове опалення і тому змушені переходити на опалення вугіллям і дровами. «Жителі села Личкове, які є учасниками АТО і захищають нашу державу від ворога — Даниловський Олександр і Федоришин Олег, досі не можуть отримати землю, яка має бути їм виділена за чинним законодавством. І це лише невелика частина проблем, що потребують невідкладного врегулювання», — підкреслив С. Рибалка.
Спілкуючись із жителями селища Меліоративне, народний депутат дізнався про аварійний стан медичної амбулаторії та проблему соціального забезпечення інвалідів. «Звернулася до мене інвалід першої групи Бабінець Ніна. Вона не може пересуватися на своєму зламаному інвалідному візку, бо коштів на його ремонт з мізерної пенсії катастрофічно не вистачає. Оскільки влада не виконує своїх обов’язків, буду особисто вирішувати цю проблему, аби пані Ніна могла пересуватися», — сказав депутат.
Окрім поїздок по районам, Сергій Рибалка за дорученням лідера Радикальної партії Олега Ляшка захищає інтереси неповнолітньої дитини-сироти Микити Козакова з Дніпра, якого один шахрай намагався позбавити законного житла. Він особисто відвідує Микиту і спілкується з ним та його тіткою і бабусею. Народний депутат привозив хлопцю одяг та надавав юридичну допомогу з обстоювання його законних прав на майно. «Половину квартири Микити хоче відсудити товариш покійної матері хлопця — Михайло Опанасенко. Цей ділок під надуманими приводами намагався виставити себе жертвою і відібрати частину майна у дитини. Вважаю, що у людини, яка може посягнути на житло дитини-сироти, немає совісті. Справа розглядатиметься в Самарському районному суді міста Дніпро. Переконаний, що суд ухвалить законне рішення. Наша команда тримає руку на пульсі цієї справи і захищатиме Микиту від шахраїв і свавілля корумпованих силовиків до винесення судом справедливого рішення», — розповів С. Рибалка.
Депутат також запрошував Микиту Козакова на тренування до спортивного клубу Дніпробокс, де вони спільно тренувалися. На переконання Сергія Рибалки, Микита дуже цілеспрямований хлопець, але доля була несправедливою до нього. «Робитиму все, що від мене залежить, аби всіляко сприяти та допомагати йому займатися спортом і досягати високих результатів. Адже впевнений, що саме за такими дітьми, як Микита, майбутнє України», — зауважив парламентарій.

Леся КІХНО.
Фото прес-служби Радикальної партії.