Поточний ремонт дорожнього покриття ін’єкційно-струменевим методом з універсальної зі спеціальним устаткуванням машини здійснюють в Ужгороді (на знімку). Це швидко, економно і якісно. Уперше технологію застосували торік.

— Щоб дороги в Ужгороді ставали щодалі якісніші, міська влада придбала універсальну дорожню машину, — повідомив міський голова Богдан Андріїв.

До речі, у весняно-літній та осінній періоди її використовують для усунення тріщин, просідання, ліквідації вибоїн глибиною до восьми сантиметрів.

— Вартість квадратного метра такого ремонту майже на третину нижча, ніж асфальтобетонного, — каже директор профільного підприємства «КШЕП» Іван Довбак. — Продуктивність — від 150 до 180 квадратних метрів за зміну.

Інша перевага цієї машини — використання взимку: вона підсипає дороги та чистить сніг. Вартість нової техніки — 3 мільйони 758 тисяч гривень, кажуть у міськраді. Та й придбали її через систему електронних закупівель ProZorro.

Так, приміром, щебенево-емульсійною сумішшю, яка подається з машини під тиском, за день оновили площу Богдана Хмельницького, Слов’янську набережну і частину вулиці Собранецької, яка веде до словацького кордону.

Міська влада планує протягом квітня—жовтня кардинально оновити основні вулиці, прибудинкові території, прокласти нові тротуари й вимостити їх бруківкою і завершити розпочаті восени капітальні ремонти двох площ із транспортною розв’язкою.

Ужгород.

Фото надано прес-службою міськради.