Нове виробництво цього тижня відкрили у селі Прилбичі Яворівського району. Тут почали працювати потужності ТзОВ «Кормотех» — найбільшого українського виробника кормів для тварин. Загалом на підприємстві отримали роботу 500 осіб. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

ТзОВ «Кормотех» встановило обладнання провідної німецької компанії «SOMIC» та розширило пакувальну дільницю. Це дасть змогу покращити якість пакування продукції відповідно до світових стандартів. Сумарна вартість інвестицій у будівництво лінії становила 460 тисяч євро.
Директор підприємства Ростислав Вовк розповів, що перший завод компанії було збудовано у 2003 році. Загалом потужності його фабрик становлять 16 тисяч тонн вологих кормів та 28 тисяч тонн сухих кормів за рік. При цьому 80 відсотків продукції реалізується в Україні. Нині підприємство планує почати роботу у США, також підписало контракт із Чилі.
Від початку року на Львівщині відкрилися або наростили свої потужності 15 підприємств, що дало змогу створити 1,5 тисячі робочих місць.

Олександр СИРЦОВ.
Фото надано автором.