Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 25 квітня.

«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 1:2. Голи: Кімміг, 28, Марсело, 44, Асенсіо, 57.

«Баварія»: Ульрайг, Кімміг, Боатенг (Зюле, 34), Гуммельс, Рафінья, Мартінес (Толіссо, 75), Роббен (Алькантара, 8), Родрігес, Рібері, Мюллер, Левандовський. Тренер — Юпп Гайнкес.

«Реал»: Навас, Карвагаль (Бензема, 67), Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Каземіро (Ковачич, 83), Кроос, Васкес, Роналду, Іско (Асенсіо, 46). Тренер — Зінедін Зідан.

Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).

Мюнхен. «Альянц Арена». 70 000 глядачів. 17 градусів.

Як і в чвертьфіналі минулого розіграшу Ліги чемпіонів, «Баварія» домінувала, але не використала купу можливостей повести 2:0. А «Реал» протягом останніх років привчив до певних поворотів. От і цього разу він безжально змусив мюнхенців заплатити за марнотратство і зробив крок до київського фіналу.

Перший тайм залишився за «Баварією», однак після перерви динамічніший «Реал» взяв своє. Мюнхенці більше володіли м’ячем і завдали більше ударів, натомість футболісти королівського клубу холоднокровніше розпорядилися моментами.

Отже, «Реал» заслужено переміг у півфінальному протистоянні, маючи запас міцності у вигляді двох м’ячів, забитих на чужому полі. До речі, він встановив досягнення — став першим клубом, котрий зумів перемогти в 150 матчах Ліги чемпіонів. Також «Реал» повторив рекорд «Барселони» за кількістю перемог у всіх європейських турнірах — 306.

«Вершкові» виграли Кубок Ліги чемпіонів 12 разів, що також є рекордом. А перемога в нинішньому розіграші може стати для «Реала» третьою поспіль.

Матч у відповідь на «Сантьяго Бернабеу» в Мадриді відбудеться 1 травня.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.