В обласному центрі в канали центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки випущено майже 20 тисяч мальків коропа. Їх на прохання міськради безплатно передав один із підприємців. Перед цим штучні водойми зарибнили також молоддю товстолобика. На думку керівників міста, це сприятиме біомеліорації каналів, зменшить їх заростання травою та водоростями.
Зауважимо, що цей парк посадила молодь Луцька у 1950-ті роки. Оскільки розташований він у колись заболоченій, а потім відгородженій дамбою заплаві ріки Стир, то система проритих тут каналів дає змогу знижувати рівень ґрунтових вод. Згадані водойми зарибнювали тут і раніше. І небезуспішно. Старожили Луцька пам’ятають, що в липні на День рибалок тут навіть проводили конкурси любителів посидіти з вудкою. Кілька постійно діючих безпосередньо в каналах фонтанів забезпечували аерацію води, насичували її киснем. Працювала і насосна станція, яка в разі потреби підкачувала в канали воду зі Стиру.
Риба, розповідають знавці, водилася велика. Але однієї зими забули прорубати ополонки, і все живе під кригою задихнулося. Зупинилися також насосна станція і фонтани. Все це можна відновити. Було б лише бажання...