Футбол. Ліга Європи. 1/2 фіналу. Перші матчі. 26 квітня.

«Арсенал» (Англія, Лондон) — «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид). 1:1. Лондон. «Емірейтс». Рефері — Клеман Тюрпен (Франція). Голи: Лякаказетт, 61 — Грізманн, 82. Вилучено Врсалько («Атлетіко», 10, друге попередження).

На головну роль з перших хвилин матчу себе призначив французький рефері Тюрпен. Спочатку він швиденько «виписав» два «гірчичники» мадридцеві Врсалько, а в сумі — показав червону картку.

Потім не забарився відправити на трибуну емоційного наставника «смугастих» аргентинця Дієго Сімеоне, котрий намагався сперечатися з арбітром. Звичайно, ці події перевернули поєдинок догори дригом.

«Арсенал», отримавши кількісну перевагу, багато і гостро атакував. Однак його суперник удесятьох і без тренера чинив гідний опір, але на 61-й хвилині пропустив. Здавалося, що «каноніри» розвинуть успіх. Та забив «Атлетіко» і перед домашнім матчем, погодьтеся, враховуючи гол на чужому полі, має деяку перевагу.

***

«Олімпік» (Франція, Марсель) — «Ред Булл» (Австрія, Зальцбург). 2:0. Марсель. «Велодром». Рефері — Вільям Коллам (Шотландія). Голи: Товен, 15, Нжіє, 63.

Підсумок зустрічі можна вважати закономірним і справедливим. Адже «Олімпік» більше володів м’ячем, мав територіальну перевагу і постійно тиснув на ворота опонента. Одне слово, демонстрував вищий клас, ніж «Ред Булл», уникав помилок, якими австрійці користувалися раніше в іграх з іншими суперниками.

«Бики» ніколи не були якоюсь ідеальною командою. Вони просто виконували свою роботу і використовували похибки суперників, тому так далеко зайшли. Але «Олімпік» зумів зіграти напрочуд зібрано.

Господарі могли забити більше, але і 2:0 — рахунок досить комфортний для «Олімпіка», хоч і не гарантує нічого, оскільки в єврокубках у нинішньому сезоні модні камбеки і якісь неймовірні результативні битви.

***

Матчі у відповідь у Мадриді і Зальцбурзі відбудуться 3 травня.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.