Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч у відповідь. 2 травня.

«Рома» (Італія) — «Ліверпуль» (Англія). 4:2. Голи: Мане, 9, Мілнер, 15 (у власні ворота), Вайналдум, 25, Джеко, 52, Наїнгголан, 86, 90+4 (п). Перший матч — 2:5.
«Рома»: Аліссон, Флоренці, Манолас, Фасіо, Коларов, Пеллегріні (Ундер, 53), Де Россі (Гоналон, 69), Наїнгголан, Шик, Джеко, Ель-Шаараві (Антонуччі, 75). Тренер — Еусебіо Ді Франческо.
«Ліверпуль»: Каріус, Александр-Арнолд (Клайн, 90+3), ван Дейк, Ловрен, Робертсон, Вайналдум, Гендерсон, Мілнер, Салаг, Фірміно (Соланке, 87), Мане (Клаван, 83). Тренер — Юрген Клопп.
Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).
Рим. «Олімпіко». 61 889 глядачів. 19 градусів.

***

Тринадцять м’ячів забили учасники цього півфіналу. І на один більше — «Ліверпуль», котрий став переможцем протистояння і другим (після мадридського «Реала») фіналістом розіграшу Ліги чемпіонів-2017/2018.

***

І ця дія яскравого і захопливого протистояння вийшла також епічною — з курйозами і, як уже сказано, з розсипом забитих м’ячів.
Початок зустрічі видався для «Роми» жахливим: Наїнгголан «обрізав» усю команду, допоміг Мане забити. Однак і «Ліверпуль» відповів від душі — Ловрен зарядив у голову своєму партнеру Мілнеру, намагаючись винести м’яч із карного майданчика, а той відскочив у ворота.
Римляни насідали, але в середині тайму вигадали собі ще один гол. Лідер господарів Джеко після подачі кутового скинув м’яч під удар... ліверпульцю Вайналдуму, який знову вивів гостей вперед.
До перерви англійці втримали переможний рахунок, але другу половину «Рома» провела набагато сильніше. Вже в дебюті Джеко зрівняв рахунок, після чого «вовки» наштампували ще купу моментів, включно з двома потенційними пенальті. М’яч не йшов у ворота, хоч плач. І лише за чотири хвилини до кінця основного часу потужний удар здалеку Наїнгголана вивів «Рому» вперед, подарувавши ілюзію надії.
А в компенсований час Скоміна таки призначив пенальті, який реалізував Наїнгголан, але на більше часу у «Роми» забракло. Вона гідно попрощалася з Лігою чемпіонів, а «Ліверпуль» 26 травня в столиці України побореться за приз із мадридським королівським клубом.

***

— Це була дика гра, — cказав Юрген Клопп. — Суперник ризикнув усім, і ми покарали його контратакою, але потім пропустили. Кожна атака була справді небезпечною, але ми не скористалися шансами. Зазвичай граємо набагато краще. Але більшість футболістів вперше грали в півфіналі. І нормально, що вони нервували. Ми заслужили на фінал на 100 відсотків. До нього не потрапляють без везіння. «Реалу» воно теж було потрібне. Попереду у нас дві дуже важливі гри в Прем’єр-лізі, а потім фінал у Києві, де ми спробуємо показати максимум. Хлопці заслужили на це характером, футболом. Це було просто божевілля...

Колаж uefa.
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.