У Балаклії Харківської області на території військового арсеналу вибухають боєприпаси. Інформацію про це кореспонденту УНІАН підтвердив міський голова Балаклії Іван Столбовий. За його словами, на території арсеналу проводили плановий підрив боєприпасів, які неможливо було вивезти. Під час цього процесу розпочалася позапланова детонація снарядів, що залишилися на території на відкритій місцевості. У цей час розпочалася часткова евакуація жителів прилеглих до арсеналу вулиць. За словами Столбового, йдеться про евакуацію майже 1500 осіб.

Як повідомлялося, 23 березня минулого року на військовому арсеналі поблизу Балаклії спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Тоді правоохоронці кваліфікували подію як диверсія.

Як коментують ситуацію у прес-службі Міністерства оборони, нинішня пожежа розпочалася внаслідок загоряння сухої трави на колишній технічній території 65-го арсеналу. Там тривали роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минулорічної надзвичайної події.