Прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили у чоловіка, котрий перетинав кордон, травматичний пістолет з патронами, а інший перевозив із собою гранатомет і боєприпаси.
32-річний українець повертався додому через пункт пропуску «Кучурган» рейсовим автобусом. Під час контролю відреагував службовий собака прикордонників, навчений шукати зброю. Згодом прикордонно-митною групою огляду в особистих речах чоловіка було виявлено пістолет марки «CARRERA RS 30», один холостий і 10 патронів з гумовими кулями. Українець пояснив, що придбав пістолет у сусідній країні й вирішив для «упевненості» взяти його з собою. Але правоохоронці заборонені для переміщення через кордон предмети вилучили, і хлопець поїхав додому вже без зайвого «тягаря».
Інший чоловік — 58-річний одесит — теж повертався з Молдови додому через той само пункт пропуску «Кучурган». Під час огляду його автомобіля «ВАЗ», також із залученням службового собаки прикордонників, прикордонно-митною групою в багажному відділенні було виявлено використаний тубус від ручного реактивного протитанкового гранатомета РПГ-18, стріляні гільзи калібру 7,62 мм із вставленими кулями, кулеметну стрічку, чеку від гранати. Власник усього використаного арсеналу пояснив, що ці речі він начебто знайшов у гаражі свого родича, який брав участь у так званому Придністровському конфлікті в 1990-х роках, і вирішив привезти їх в Україну. Правоохоронці продовжують проводити заходи щодо встановлення всіх обставин.

Одеса.