«Зробити неможливе можливим!» — таке життєве кредо видатного майстра мікромініатюр Володимира Казаряна, виставка творів якого відкрилася в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту.

Під час відкриття виставки (справа наліво) Володимир Казарян, директор виставки Олена Казарян, директор музею Василь Коцан.

— Ужгородці й гості нашого міста, а також численні відвідувачі скансену матимуть змогу відтепер і аж до кінця серпня насолоджуватися генієм Майстра, — розповідає директор музею Василь Коцан. — Адже його твори — зокрема найменший у світі портрет Мони Лізи, єгипетські піраміди на зрізі рисового зерна, караван верблюдів у вушку голки (на знімку) тощо, не можуть не дивувати людську уяву...

Справді, у скляних колбах під мікроскопом допитливий глядач бачить світ по-новому. Роботами харківського майстра захоплюються і українці — виставки відбувалися у багатьох містах України, і зарубіжні любителі цього дивовижного мистецтва. До прикладу, у США діє пересувна експозиція шедеврів митця.
Володимир Казарян, як і інший уславлений український маестро мініатюр Микола Сядристий, — людина всебічного таланту. І філософ, і поет, і мислитель, і музикант...
Його дружина Олена, яка водночас є і директором виставок чоловіка, це підтверджує. За чверть століття В. Казарян створив понад три сотні робіт. А в Ужгороді виставлено майже сім десятків найцікавіших. Учився творити мікромініатюри Володимир у свого батька Едуарда Тер-Казаряна.

Василь НИТКА.
Фото автора.