Футбол. Ліга Європи. 1/2 фіналу. Матчі у відповідь. 3 травня.
«Атлетіко» (Іспанія, Мадрид) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 1:0. Гол: Коста, 45+4. Перший поєдинок — 1:1.
«Атлетіко»: Облак, Томас (Савич, 90+3), Гіменес, Годін, Лукас, Ньїгес, Габі, Коке, Вітоло (Корреа, 74), Коста (Торрес, 83), Грізманн. Тренер — Дієго Сімеоне (через дискваліфікацію командою в цій зустрічі не керував).
«Арсенал»: Оспіна, Бельєрін, Мустафі, Косьєльні (Чемберс, 12), Монреаль, Ремсі, Джака, Вілшир (Мхітарян, 68), Велбек, Озіл, Ляказетт. Тренер — Арсен Венгер.
Рефері — Джанлука Роккі (Італія).
Мадрид. «Метрополітано».
Цей півфінал вийшов на рідкість малорезультативним. Усього три голи за два матчі — дуже скромно для команд із таким високим атакувальним потенціалом, як у «Атлетіко» й «Арсенала». Втім, команди діяли, не забуваючи про занадто високу ціну помилки. І в Мадриді після лондонських 1:1 командам потрібно було грати максимально обережно.
Забивши під завісу першого тайму, господарі, звичайно, змусили британців розкритися і піти вперед великими силами, але це була радше наживка для голодних «канонірів». Головна зброя «Атлетіко» — контратаки, і мадридці часто застосовували її. Якби Грізманн з Костою були трохи точнішими і вдалішими, гра закінчилася б набагато раніше, ніж до фінального свистка.
Отже, додаткового часу і продовження не найпишнішого банкету команди глядачам не подарували. «Атлетіко» не дав Арсену Венгеру наостанок відчути смак перемоги в єврокубках. З лондонськими «канонірами» француз уже ніколи нічого не виграє.

***

«Зальцбург» (Австрія) — «Марсель» (Франція). 2:1. Голи: Айдара, 53, Сарр, 65 (у власні ворота), Роланду, 116. Перший матч — 0:2.
«Зальцбург»: Вальке, Лайнер, Рамальо, Чалета-Цар, Ульмер (Понграчич, 97), Гайдара, Самассеку, Беріша, Шлагер (Мінаміно, 84), Даббур, Гулбрандсен (Чіхан Гван, 69). Тренер — Марко Розе.
«Марсель»: Пеле, Сарр, Рамі, Густаво, Амаві, Лопес (Замбо-Ангісса, 66), Сансон (Роланду, 101), Товен, Пайєт, Окампос, Жермен (Нжіє, 84). Тренер — Руді Гарсія.
Вилучено Гайдару, 119 (друге попередження).
Рефері — Сергій Карасьов (РФ).
Зальцбург. «Ред Булл Арена».
Не минулося без скандалу, до якого причетна російська бригада арбітрів. «Марсель» вирішив зіграти на утримання переваги в два м’ячі, однак надто вже пасивний був в атаці. Про настрій провансальців красномовно свідчить те, що за дві години у створ воріт суперника французи пробили лише раз.
Якийсь час гостям вдавалося сковувати австрійців, але ті все-таки прорвали оборону гостей і забили перший м’яч. Після чого відчули запах крові і накинулися на супротивника, забивши другий гол і зрівнявши рахунок у протистоянні. І надалі були активніші, наполегливіші, агресивніші і небезпечніші. Однак в основний час здолати «Марсель» їм не вдалося.
Після чого вже у протистоянні характерів удача посміхнулася гостям. Карасьова звинуватили після гри тренери і футболісти «Зальцбурга», мало не побивши його, за те, що він призначив кутовий, якого не було. Адже жоден із гравців австрійської команди не торкнувся м’яча. Втім, є сумніви і щодо другого гола «Зальцбурга», який було забито після офсайду. Його судді також не побачили.
Отже, 16 травня в Ліоні «Марсель» зіграє у фіналі з «Атлетіко»...

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.