Теніс. В оновленому рейтингу WTA за 7 травня найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна продовжує утримувати звання четвертої ракетки світу.
Марта Костюк знову поліпшила персональний рекорд туру, піднявшись з 134-го на 133-тє місце. Минулого тижня 15-річна киянка вперше в кар’єрі зіграла на турнірі серії WTA Premier Mandatory в Мадриді, ставши наймолодшою учасницею змагань за всю історію. На Madrid Open тенісистка зачохлила ракетку в першому колі, програвши у трьох сетах Ларі Арруабаррене з Іспанії.
Поліпшити становище в рейтингу вдалося і Катерині Козловій, яка додала чотири позначки і тепер посідає 66-ту позицію. При цьому українка пропустила всі змагання у квітні через травму і не змогла виступити в Мадриді.
Щодо Катерини Бондаренко та Лесі Цуренко, то вони опустилися на три й одне місце відповідно. Тепер Бондаренко перебуває на 80-й сходинці, а Цуренко — на 39-й. Обидві українки зіграли на Madrid Open. Катерина зупинилася в кваліфікації, а Леся не впоралася з Петрою Квітовою в першому колі.