Футбол. Кубок країни. Фінал. 
9 травня.
«Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк). 0:2. Голи: Феррейра, 48, Ракицький, 61.
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Кадар, Бурда, Пиварич, Шепелєв, Гармаш, Циганков, Шапаренко (Мбокані, 62), Вербич (Цітаїшвілі, 86), Бєсєдін. Тренер — Олександр Хацкевич.
«Шахтар»: П’ятов, Бутко (Хочолава, 90+1), Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Тайсон, Марлос, Патрік (Коваленко, 65), Феррейра (Кайоде, 77). Тренер — Паулу Фонсека.
Рефері — Юрій Можаровський (Львів).
Дніпро. «Дніпро-Арена». 28 155 глядачів. 
25 градусів.
«Шахтар» — тепер уже 12-разовий володар Кубка України (здобув приз утретє поспіль). Він переконливо переграв свого одвічного суперника «Динамо», у котрого 11 кубкових перемог. А в їхньому протистоянні в фіналах рахунок став нічийним — 5:5.
У цьому поєдинку «гірники» ще в першому таймі наполегливо підбирали ключі до динамівських воріт. А після перерви мали ще більшу перевагу. Досягли її насамперед за рахунок злагоджених командних дій та індивідуальної майстерності.
Одразу після перерви лідер бомбардирських перегонів у чемпіонаті УПЛ Феррейра забив свій фірмовий гол, замкнувши передачу від Бутка на дальню стійку. А потім Ракицький, який протягом двох років не забивав за свій клуб, нагадав, що володіє поставленим ударом здалеку.
Після пропущеного другого м’яча кияни з усіх сил намагалися змінити перебіг поєдинку. Але дуже поспішали і нервували, тому нічого путнього створити не спромоглися.

***

Паулу Фонсека хоч і сказав кілька добрих слів на адресу суперника й особливо шанобливо висловився про наставника киян Олександра Хацкевича, зрозуміло, більше говорив про своїх підопічних. Назвав перемогу «Шахтаря» абсолютно заслуженою, бо, на його думку, «гірники» переважали «Динамо» за всіма показниками.

***

Олександр Хацкевич:
— У нашому плані на матч передбачалося більше контролювати м’яч. «Шахтар» надавав нам простір, і протягом перших 20 хвилин усе було нормально. Потім ми почали поспішати, робити нічим не обґрунтовані помилки, самі віддавали м’яч.
Сказати, що суперник чинив на наші ворота сильний тиск, я не можу. Ми теж мали достатньо моментів навіть після двох пропущених м’ячів. Але клас є клас. Треба дивитися правді в очі.
Багато наших хлопців уперше брали участь у фіналі. І вони старалися, робили те, що могли. Звичайно, і я, і команда засмучені. Нам теж хотілося вибороти цей трофей. Але за помилки карають. У «Шахтаря» теж були похибки, але ми їх не покарали. Це говорить про клас футболістів...

***

Ну, а 13 травня на вулицю «Шахтаря» може прийти головне свято: у разі перемоги над «Вересом» у 31-му турі УПЛ він може у здобутий Кубок достроково покласти золоті чемпіонські медалі.

Фото ФК «Шахтар».
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.