На спомин про загиблих у роки Другої світової війни відбулося урочисте покладання вінків і квітів до пам’ятника Невідомому матросу на Алеї Слави в Одесі. Вшановуючи подвиг загиблих воїнів, городяни поклали квіти й до стели «Крила Перемоги», встановленої на площі Десятого квітня. Цими днями церемонії покладання квітів також проходять на Меморіалу героїчної оборони Одеси, братських могил, пам’ятників і монументів Поясу Слави.
Урочисті мітинги, присвячені 73-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися 9 травня й у райцентрах області.
У Балті святкові колони з квітами, різнокольоровими кульками й гірляндами з живих квітів почали свій хід на центральній площі міста. У мітингу біля Меморіалу Слави взяли участь керівники міста, району, представники військових частин, підприємств, організацій, учні, педагогічні колективи. З 25 ветеранів на мітинг зміг прийти лише один.
У Захарівці на мітинг з нагоди Дня Перемоги прийшли два ветерани з п’яти, які проживають у районі. Урочиста частина, що раніше традиційно проходила на центральній площі райцентру, цього разу була перенесена до пам’ятника загиблим землякам. Керівники району та селищної ради, колективи підприємств і організацій райцентру, учнівська молодь прийшли з квітами і вінками.
У Болграді заходи, присвячені Дню Перемоги, відвідала велика кількість людей. Однак єдиний ветеран району Юрій Момін за станом здоров’я вперше не зміг бути присутнім на урочистостях. Під час хвилини мовчання в небі з’явилася велика зграя птахів, яка хвилин десять кружляла над площею. Після покладання квітів та урочистих промов відбувся концерт, підготовлений артистами районного Будинку культури. Усі охочі мали змогу відвідати музей бойової слави, послухати пісні воєнних років у міському Будинку культури й скуштувати солдатську кашу, приготовану військовослужбовцями Болградської військової частини.
На мітинг у райцентрі Любашівка зміг прийти лише один ветеран — 96-річний Дмитро Волошин. Традиційно до 9 травня місцеві ветерани отримали від органів влади й місцевого самоврядування подарунки й грошову допомогу.

Одеська область.