На Прикарпатті День пам’яті та примирення минув мирно. 8 травня в Івано-Франківську біля Меморіалу пам’яті борцям за незалежність України відбулося віче. Керівники області та міста, учасники бойових дій поклали квіти до пам’ятника, священики відслужили панахиду. Салютами віддали шану героям. 73-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні було присвячено концерт, що відбувся в Івано-Франківській обласній філармонії.
Такі ж заходи відбулися в усіх населених пунктах краю, де хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у війнах. Лягли квіти до меморіалів жертвам нацизму.
9 травня в Івано-Франківську відбувся Марафон віджимань, організований ГО «Спільними зусиллями». Її керівник, учасник АТО й депутат міськради Віталій Мерінов започаткував таку акцію ще шість років тому. Запросили всіх охочих і мали намір на знак пошани до учасників Другої світової разом віджатися 26 663 рази. Стільки днів минуло від переможного 9 травня 1945-го. У марафоні взяли участь діти й дорослі.
«Хоч рекорд 2012-го цьогоріч не побито, загальна кількість віджимань — 37 662 рази — також вражаюча, — підсумував акцію Віталій Мерінов. — Маємо бути сильною нацією. Тоді й перемога буде за нами».

Івано-Франківська область.