У прифронтових населених пунктах Станиці Луганській та Щасті, розташованих безпосередньо на лінії розмежування, відбулись урочистості з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Зокрема в Щасті на площі Миру зібралися привітати ветеранів представники облдержадміністрації, керівництво підрозділів ЗСУ, Головного управління Нацполіції у Луганській області та патрульної поліції, Луганського та Лисичанського прикордонних загонів, ДСНС України в Луганській області, мешканці міста. Багато людей зібралось також на центральній площі Станиці, де відбувся великий концерт, а в небо був запущений великий червоний мак. Сині та жовті повітряні кульки підняли квітку високо над землею і з допомогою вітру понесли її у напрямку Луганська. Це добрий знак, зауважив очільник області Юрій Гарбуз у вітальному слові.

Під час перебування в Щасті та Станиці Луганській Юрій Гарбуз також відвідав двох ветеранів війни і вручив їм найвищу обласну відзнаку «За розвиток регіону». Крім того, цим двом сивочолим учасникам тих подій до 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні він особисто передав одноразову грошову допомогу з обласного бюджету в розмірі 10 тис. грн.
У Щасті Юрій Гарбуз завітав до Олександри Максимівни Бабічевої, яка, крім Дня Перемоги, відзначала і 93-й рік від дня свого народження. На війну вона потрапила в 17-річному віці, коли добровільно пішла на фронт. Через поранення та контузію була демобілізована в грудні 1943-го. Про часи війни їй нагадують численні нагороди та інвалідність другої групи.
Мешканець Станиці Луганської Василь Петрович Щербак пройшов усю війну. Визволяв Бєлгород, Харків, Полтаву, Кременчук. Дійшов до Берліна. Навіть три поранення не зупинили його: щоразу після одужання він повертався на фронт.

Луганська область.

На знімку: Юрій Гарбуз відвідав ветерана війни Олександру Максимівну Бабічеву.

Фото надане автором.