На чотири дні Львів перетворився на столицю книжок для дітей. У рамках дитячого форуму в Палаці мистецтв 10—13 травня представлено 35 видавництв та 250 новинок літератури для малюків.

Дитячий книжковий форум, у рамках якого триває понад 1200 заходів, підтримали Львівські ОДА та міськрада. Місто для популяризації книжок цього року виділило 470 тисяч гривень.
Учасниками форуму стали 117 організацій та понад півтисячі осіб. У програмі — вісім тематичних майданчиків: «Печера Жахайликів» — література, «Камелот» — спортивні ігри, «Зачарований ліс» — екологія та мандри, «Задзеркалля» — музика та театр, «Галактична імперія» — наука та винахідництво, «Галявина Єдинорогів» — творчі майстер-класи, «Долина драконів» — музейний простір.
Цьогоріч не оминули увагою і дошкільнят. Для них діє окремий простір — Королівський дитячий садочок. З юними читачами зустрінуться Соломія Чубай, Уляна Супрун, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко та інші цікаві гості та письменники.
Нинішній дитячий форум триває у форматі великої гри «8 ключів Буквордсу» (на знімку). Очікують до 15 тисяч юних відвідувачів. Для дітей із вадами зору на стендах презентували два десятки книжок, надрукованих шрифтом Брайля, серед яких — «Дитячий кобзар» Тараса Шевченка та «Жменька тепла для мами» Сашка Дерманського.

Богдан КУШНІР.
Фото прес-служби міськради.

Львів.