Один із найкращих побутових полігонів обладнали поблизу Миколаєва. Це стало можливим завдяки співпраці ОДА і районних центрів у розв’язанні проблеми вивезення сміття зі Львова.
Як розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ОДА Назарій Романчук, завдяки зекономленим коштам 48 мільйонів гривень вдалося спрямувати на соціально-економічний розвиток територій. Найближчим часом планується рекультувати три полігони в області. Одним із перших облаштували Миколаївський.
За п’ять місяців цього року зекономлять ще 52 мільйони гривень, які теж підуть на потреби територій, котрі приймають сміття зі Львова.
Економії вдалося досягти завдяки жорсткому контролю за автомобілями, які обладнали GPS-трекерами, що дає можливість фіксувати час виїзду і кількість тонн доставки відходів до кінцевого пункту.
У 2017 році ОДА уклала з Миколаївською міськрадою угоду про впорядкування сміттєзвалища. Тепер це сучасний полігон для твердих відходів з відведенням інфільтратів та газу. Щодня тут можуть приймати до 50 тисяч тонн відходів.