Департамент охорони здоров’я Закарпатської ОДА оприлюднив оперативну інформацію щодо спалаху кору в селі Чорна Тиса Рахівського району. Станом на 17 травня загалом занедужало 56 школярів.
Переважають легкі та середні форми захворювання. Двоє учнів перебувають в інфекційному відділенні Рахівської райлікарні. Найбільше недужих серед школярів 2-х і 6-х класів: по 11 випадків відповідно. По одному випадку кору — серед учнів 9-х та 10-х класів, не зареєстровано жодного випадку серед учнів 11-х класів.
Загалом у селі Чорна Тиса від початку року зареєстровано 66 випадків кору — всі 66 у дітей до 17 років. Серед захворілих (крім школярів) — двоє вихованців дитсадка та восьмеро дітей, які не відвідують організовані колективи.
Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗУ Вікторія Тимчик, у Рахівському районі за аналогічний період зареєстровано 166 випадків захворювання, зокрема 149 серед дітей. Інтенсивний показник 179 на 100 тисяч населення (за оцінкою рівнів захворюваності) значно перевищує високий.
Медико-профілактичні заходи тривають.