Для роз’яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства фахівці департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА та Асоціації сільгосптоваровиробників області відвідали Троїцький, Попаснянський, Новоайдарський та Станично-Луганський райони. 

Тут вони зустрілися з представниками сільгосп-підприємств, головами сільських рад та органів місцевого самоврядування, а також з мешканцями цих районів. Фахівці роз’яснювали присутнім умови дій державної та обласної програм, які допоможуть поступово реформувати сільське господарство та підтримати фермерів. Зокрема, йшлося про програму здешевлення кредитів, компенсацію частини вартості придбаного насіння (80%) тощо.
Також під час робочих поїздок представники влади та Асоціації відвідали провідні сільські підприємства, які активно розвиваються та впроваджують в роботу новітні технології. У Троїцькому районі це агрофірма «Привілля». Наприкінці червня тут планується відкрити міні-молокозавод за передовими технологіями. У Новоайдарському районі своїм досвідом зі створення виробництва та реалізації молочної продукції поділилось керівництво сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Ай-Дар». Також було оглянуто найсучаснішу свинотоварну ферму ТОВ «Сфера», де встановлено італійську систему кормороздачі, автоматичне обладнання з Нідерландів.
«Бажання аграріїв розвиватися і допомога держави у цьому напрямі дадуть поштовх та послугують гарним прикладом для усіх охочих займатися сільським господарством», — підсумувала робочі поїздки директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Лариса Бичкова.