Для Львівської комунальної лікарні швидкої допомоги придбали цифрову телекеровану рентгенівську систему, яка дає змогу проводити без будь-яких обмежень швидку і точну діагностику в режимі рентгеноскопії та рентгенографії. Щодня можна якісно обстежити до 35 пацієнтів і встановити точний діагноз захворювань. Вартість сучасного обладнання японської фірми — 10 млн грн.
Це сучасне медичне обладнання було вкрай потрібним для лікарні, де діють два травматологічні, три хірургічні відділення та відділення нейрохірургії. Важких пацієнтів після ДТП доправляють саме у лікарню швидкої допомоги.
Як розповів завідувач рентгенологічного відділення Орест Сенюк, нова система оснащена бездротовим детектором, який дає можливість проводити рентгенографічні обстеження на каталці чи ліжку, не перекладаючи хворого. Багатофункціональний стіл пацієнта може опускатись в горизонтальному положенні, а плаский динамічний детектор охоплює одразу велику зону обстеження. У новому апараті доступна програма зшивання, яка з кількох знімків може зробити один цілісний.
Протягом року для лікарні швидкої допомоги закупили медичного обладнання за рахунок коштів міського бюджету на суму майже 13 млн грн, ще три мільйони гривень виділили для ремонту приміщень.