Нині у 667 закладах загальної середньої освіти Закарпаття завершують навчання 160 тисяч 620 учнів. У більшості шкіл свято останнього дзвоника відбудеться сьогодні, 25 травня, повідомили з ОДА. Атестати про повну загальну середню освіту отримають 7 тисяч 913 учнів, з них 458 претендують на нагородження медалями.
Цьогорічне ЗНО, яке розпочалося 22 травня, триватиме до 13 червня. Для випускників результати зовнішнього незалежного тестування з трьох предметів будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію. Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова і література, другим — за вибором випускника: математика або історія України. Третій предмет випускники обирають самостійно.
Цьогоріч державну підсумкову атестацію з української мови та літератури у формі зовнішнього незалежного оцінювання проходитимуть також учні закладів професійного навчання, які здобудуть повну загальну середню освіту.
Переклад тестів мовами національних меншин здійснюють для 1659 закарпатців (угорською — 1434, румунською — 172 та російською — 53).

Закарпатська область.