Перший у нашій державі Міжнародний конгрес з розвитку ветеринарної медицини за участю науковців і практиків із 16 країн тривав упродовж трьох днів на базі Вінницького національного аграрного університету (ВНАУ).
Загалом понад 300 учасників зібрав форум представників ветеринарної науки. У рамках заходу презентували виставку новітніх технологій діагностики та методів лікування тварин, а також сучасного інноваційного обладнання, що його використовують у провідних ветеринарних клініках європейських країн. Окрема увага — питанню лікування дрібних пацієнтів. Контроль за станом тварин у господарствах налагоджено на вищому рівні. Як розпізнати хворобу і якими методами та препаратами її лікувати, про це говорили під час своїх виступів, а також на семінарських та практичних заняттях науковці та практики. Серед них представники з Британії, Греції, Іспанії, Італії, Литви, Польщі, Чехії, а також нашої країни.
Президент Української асоціації лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин Владлен Ушаков вручив нагороди переможцям конкурсів «Ветеринарний лікар року» та «Ветеринарне визнання». ВНАУ здобув перемогу в номінації «За популяризацію ветеринарних знань». Під час конгресу було підписано низку угод про співпрацю. «Об’єднання зусиль навчальних закладів різних країн у підготовці фахівців у галузі ветеринарної медицини сприятиме розв’язанню наукових проблем, обміну досвідом, розвитку матеріальної бази, — наголосила у своєму виступі перед учасниками заходу проректор ВНАУ Ірина Гунько. — Така співпраця, без сумніву, корисна для всіх, адже неспроста кажуть, що ветеринарна медицина лікує людство».
У день відкриття конгресу його учасників вітали творчі колективи ВНАУ. Для гостей організували екскурсії містом. Чи не найбільше вразило відвідання музею-садиби видатного хірурга Миколи Пирогова, а також усипальниці, де понад 130 років зберігається забальзамоване тіло вченого.