Грандіозний етнічний екофестиваль «Кодима-фест» утретє відбувся в Кодимському районі Одеської області. Він зібрав понад вісім тисяч учасників.

Новинкою нинішнього фесту стала реконструкція реального житла трипільців із дерева, глини та соломи, зведеного без жодного цвяха. За даними дослідників, на першому поверсі були господарські приміщення для тварин, там зберігалися й продукти.

Другий поверх розміщав печі, лавки, робочі місця.

На Кодимщину з’їхалися туристи з Одеси, Вінниці, Балти та Львова, а також закордонні гості з Молдови й Румунії. Любителів зеленого туризму привабила стародавня культура й історія краю, краса природи.

Фестиваль відкрився врочистою ходою творчих колективів і гостей заходу у вишиванках і із прапорами через живий коридор, з’єднаний вишитими рушниками. Тут були театралізований «Ярмарок», дитяча галявина казок, де читали казки Сашка Лірника, а також локація «Котуня», де на відкритому вогні готувалися традиційні подільські страви, які можна було скуштувати.

Творчі колективи Кодимщини виконували обрядові пісні, танцювали, водили хороводи в барвистому автентичному одязі. Для любителів ужиткового мистецтва проводили майстер-класи з приготування блюд, гончарства, різьблення по дереву, ткацтва, флоромозаїки, виготовлення свічок.

Одеська область.