Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець у співавторстві з народними депутатами України із фракції Блоку Петра Порошенка Сергія Березенка, Костянтина Яриніча, а також представниками інших фракцій внесли на розгляд Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення назв закладів охорони здоров’я» (№ 8407).

Необхідність прийняття проекту закону обумовлена усуненням законодавчих колізій при застосуванні термінологічного апарату щодо назв закладів охорони здоров’я в Господарському процесуальному, Цивільному процесуальному кодексах України та Кодексі адміністративного судочинства України, Основах законодавства України про охорону здоров’я та Законі України «Про психіатричну допомогу», — зазначили народні депутати у пояснювальній записці до законопроекту.

На думку депутатів, після введення в дію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання психіатричної допомоги» виникнуть проблеми у правозастосуванні окремих норм вищезазначених кодексів у частині розбіжностей у термінології щодо назви медичних закладів, що надають психіатричну допомогу, та інших закладів охорони здоров’я. «Так нині в новій редакції вказаних кодексів застосовується поняття «психіатричний заклад», водночас, Законом 
№ 2205-VIII цей термін змінюється на «заклад з надання психіатричної допомоги, — зазначили автори законопроекту. — Також у Цивільному процесуальному кодексі України в новій редакції, яка набула чинності, застосовується термін «лікувальний заклад», що не узгоджується з термінологією Основ законодавства України про охорону здоров’я, де застосовується термін «заклад охорони здоров’я». Отже, існує нагальна потреба у внесенні відповідних змін у вищезазначені акти законодавства з метою визначення єдиного термінологічного апарату цих актів, що попередить можливі законодавчі колізії під час їх правозастосування».