У Полтавській державній аграрній академії влаштували шості всеукраїнські Моргунівські читання, присвячені життю та діяльності багаторічного керівника області Федора Моргуна. Вони відбуваються раз на два роки і збирають фахівців та громадських активістів, небайдужих до різних сфер життя. Адже й сам Федір Трохимович був і державним діячем, і науковцем-агрономом, екологом, педагогом, письменником та публіцистом... Тож практично всі промовці говорили про Федора Моргуна як про свого наставника, вчителя й водночас колегу.
Такі читання, як і раніше, спонукають до творчого пошуку не лише тих, кому належить робити це за посадою та обов’язком. Скажімо, колишній учитель історії та директор школи пенсіонер Лев Нерівний із Харківщини привіз до Полтави й продемонстрував учасникам читань власні запатентовані винаходи-замінники звичайнісінької сапки, яка допомагає обробляти землю, не рвучи жили...
Зрештою присутні на читаннях прийняли рекомендації тим, хто має сьогодні сприяти втіленню прогресивних ідей і задумів колишнього керівника Полтавщини в життя, популяризувати його творчість та увічнювати пам’ять.

Учасники шостих Моргунівських читань.

Василь НЕЇЖМАК.
Фото автора.